(פתגם חכם סיני)
מחלה פיזית מתהווה מדפוסי חשיבה, ממצב מנטאלי קלוקל.
ויותר מזה – כל מצב מנטאלי קלוקל יש לו ביטוי פיזי באמצעות שלל של מחלות מגוונות.
הקצנה של המצבים המנטאליים הקלוקלים
בקרב האוכלוסייה הבוגרת (הדור ה-3), אפשר להבחין בהקצנה של המצבים המנטאליים הקלוקלים. לדוגמא: אדם שהיה עצבני, חסר סבלנות בצעירותו, התדר מתעצם פי כמה בבגרותו. אדם שהוא דברן כפייתי (עניין שנובע מפחד פנימי ותחושה שלא מבחינים בו), בגיל מבוגר המצב מוקצן ומחריף. אדם שתלטן / רודן בגיל צעיר, התדר יבוא לידי ביטוי במוקצנות המעוררת דחייה בגיל מבוגר. וכן הלאה, יש עוד דוגמאות רבות.
טיפול בתדר המנטאלי הקלוקל יקל וישחרר או לפחות יכול למנוע התדרדרות גם במצב הפיזי.
שינוי בגיל השלישי
למרות הקושי הגדול שאני מודע לו – קיבעון התנהלות מחשבתית בגיל מבוגר – יוכל אותו אדם ליצור שינוי תודעתי גם בדפוסי החשיבה שלו. מניסיון אני יודע, שע"י שינוי ניתן לשקם עוד חלקים פיזיים פגומים,
למנוע נסיגה במצב הפיזיולוגי ויצירת מרחב פעולה חדש.
אם נצליח לגייס את אותו אדם לשיתוף פעולה גם בטיפול בהילינג שינקה גם את השדות האנרגטיים ההיקפיים,
המזוהמים באנרגיה שלילית שיצרה את הקיבעון ברמה הפיזית, נוכל לאפשר ולשחרר רובד חסום נוסף וליצור מרחב פעולה גדול אף יותר ודרך חיים חדשה גם לאדם מבוגר מאד.
הקושי הוא לגייס את הרצון הפנימי, את הנפש של אותו אדם לתהליך השינוי. אך בל נהיה פסימיים, יש בקרב אוכלוסיה זו לא מעט אנשים שרק מחכים לשינוי שיגיע אליהם. לכן, אם יש לכם מכר בגיל השלישי שזקוק לעזרה, לא לאבד תקווה, רק לנסות.
במצב של קושי, התנגדות לטיפול, חוסר רצון לשינוי – ניתן להסתייע בפרחי באך
כחלופה לכדורים כימיים שעלולים לקבע מחלות או מצבים דיכאוניים ולא ממש נותנים מענה שורשי. על כולנו ללמוד שרצוי, מוקדם ככול האפשר, להיות פתוחים לטיפול ושיקום מנטאלי כבר מגיל מאד צעיר. כדי למנוע בעתיד בזבוז זמן ואנרגיה מיותרת שתוביל לעיסוק בתחלואים.
איך נוצר קיבעון מנטאלי שלילי?
אדם בריא בנפשו ורוחו, חושב באופן חיובי – הוא חושב כיצד הוא ממלא את חייו בתכנים ופעולות חיוביות וממלאות.
אדם שנכשל, שמגיע אחרי מספר ניסיונות לאותה נקודת ההתחלה. מתייאש ומתחיל לייצר קיבועים מחשבתיים, דפוסי חשיבה שלילים, וכמובן – האשמות לסביבה הקרובה והרחוקה. עם הזמן, לרוב, יצוצו לו מחלות כרוניות שיעסיקו אותו ואת סביבתו הקרובה.
קחו לדוגמא אדם ששבר את רגלו. המסר מההכוונה העליונה יכול להיות: עצירה, לא לרוץ, להיות יותר ממוקד. יש חשיבות, כמובן, אם זו רגל שמאל או ימין. רגל ימין מבטאה עשייה מרובה, רגל שמאל תבטא בעיתיות בפן הרגשי.
זיהיתם קיבעון שלילי?
קודם כל לא להיבהל 🙂 אני מזמין אתכם לקרוא את סיפור ההשתחררות שלי מקבעונות מחשבתיים ומהמחלות שהתלוו אליהם, וכמובן שניתן גם לצור עימי קשר ולקבוע פגישה.
שיהיה לכם יום משוחרר…