נולדתי פג לאמא ניצולת שואה. שדאגה לאוכל רומני "בריא" שמן, מטוגן, מתוק, עוגות מטורפות! בקיצור חלום של רבים ומציאות ממומשת עבורי. אוכל שמתאים לאירופה הקפואה ולא לארצנו החמה. היה קשה ומאתגר לעמוד מול המקרר ולא לטעום את המטעמים. שלא נדבר על זה "שאוכל בצלחת לא משאירים"! נטייה פיזיולוגית משפחתית לערכי טריגליצרידים גבוהים בדם הזניקו כבר כנער את ערכי הטריגליצרידים לעננים.
עבורי זו הייתה נורת אזהרה! "תוריד בשר אדום ואוכל שמן." כך נאמר לי ע"י רופא המשפחה אחרי שחזרו תוצאות בדיקת דם. אבל אני השתמשתי בבעיה זו כמתנה שעוררה אותי לחקור ולבדוק איזה מזון עושה לי טוב ומה משפיע וישפיע על גופי בטווח הזמן הרחוק לרעה.
התברכתי במנגנון מיוחד, אני רואה ב מחלה כמתנה במשבר הזדמנות (מאמר ראשון – מתוך ראיון עם עיתונאית שראיינה אותי על ההצלחה שלי בהתמודדות עם הקוליטיס לפני למעלה מעשור). כך שכאשר אני לוקח החלטה ליצור שינוי לדוגמה לגבי אוכל, אני משכנע את עצמי בתחבולות שזה לא טעים, מגעיל… כך אני מצליח לעקור את אותו הרגל לסוג מזון. עד שהוא הופך עבורי לא טעים. מנגנון שסייע לי כבר אז כנער מתבגר להוריד מהתפריט בשר אדום. קצפות, חמאה, שמנת ירדו אף הם מהתפריט כמה שנים קודם לכן כאשר התחלתי להאבק בעודף משקל.
התפרצות מחלה אוטואימונית קוליטיס באמצע שנות השלושים לחיי. הובילה למפגש מרתק והנחייה אישית לפרק זמן קצר עם יצחק בן אורי ז"ל ממייסדי הרפואה הטבעית בישראל. יצחק הכין לי תפריט מאד קיצוני שאכן ניקה את הגוף מהרבה מאוד רעלים. ערכים רבים התאזנו בבדיקות דם שערכתי, התחלתי ליטול יומיום שמן דגים אומגה 3 ממקור דגי. אך ערכי הטריגליצרידים התעקשו ונשארו גבוהים יחסית לגבולות הנורמה. אחרי מספר חודשים של עמידה בתוכנית התזונה הזו אימצתי חלק מהטיפים. לאחר כמה חודשים שבתי לתזונה רגילה, אך הפעם הקפדתי על איזון.
אבחון אירידאולוגי לפני 7-8 שנים, השאיר אותי המום ונפעם מהידע הרב על המארג הרגשי והפיזיולוגי של גופי. הוא הוביל אותי להנחיות חדשות לתזונה שהייתה אמורה לאזן פרמטרים שחרגו מהנורמה המקובלת, אחד מהם טריגליצרידים. בזכות השינוי הצלחתי לאזן את רוב הערכים שחרגו. אך הטריגליצרידים שמרו עדיין על ערך גבוה שהתבטא במלחמה מתמדת ב: צורך בפחמימות, סוכרים ובעיקר התמודדות עם עייפות כרונית.
בשנתיים האחרונות התחלתי שינוי נוסף. עברתי מישוב קהילתי לעיר הגדולה. במקום לקום לנוף ירוק, הטמעתי הרגל כל בוקר לשתות שייק ירוק. חזרתי במלוא המרץ לפעילות גופנית: יוגה, שחייה, הליכה ועוד. הרגשתי פיזית ומנטלית בשינוי.
אבל השנה האחרונה הובילה לשינוי משמעותי.
ערנות שהחליפה עייפות כרונית שסבלתי לאורך השנים. ירידה בצריכת פחמימות ומתוקים. ולהפתעתי ערכי הטריגלצרידים שלי צנחו מתחת לתוצאה הקבועה שלי 300. לראשונה התוצאה שלי ( של הטריגליצרידים) עמדה של 170 !!! ובנוסף הכולסטרול הטוב שלי ה HDL הראה עלייה מבורכת לערך של 50.
אני יכול לשייך בברור חלק ניכר מהשיפור הזה לתוסף התזונה שהתחלתי לצרוך בחצי שנה האחרונות – אומגה 3 ממרווה מרושתת שהוא מקור צמחי לאומגה 3.
עשרות שנים צרכתי אומגה 3 משמן דגים שככל הנראה הצליח למנוע עליה יותר גבוהה בערכי הטריגליצרידים אך מעולם לא הצליח להוריד או לאזן את ערכי הטריגליצרדים בבדיקות הדם שלי.
ממליץ גם לכם
תוסף תזונה כמוסות נייטשרסייג מרווה מרושתת – על בסיס צריכה יומית!
במיוחד לאור זה שנכנסנו לתקופה מיוחדת ושונה. להקפיד דווקא עכשיו יותר מתמיד על תזונה בריאה, תרגילי ספורט. מאוד חשוב לשמור על יחסים טובים במשפחה הקרובה, חשוב לבריאות הנפשית והפיזיולוגית.
מומלץ להקטין חיכוכים המייצרים כעסים מיותרים.
אפשר לעזר בתמציות פרחי באך להרגעת לחצים, פחדים וחרדות .
אפשר לטפל ולהתאזן באמצעות הילינג.
חשוב להקפיד על:
תקשורת מקרבת. פרגון, התחשבות אחד בשני. לזכור שלכולנו קשה!
בניית יחסים טובים תקל ותסייע לשמור על הבריאות הפיזית והנפשית האישית של כל אחד ואחת במשפחה. כך נעבור את התקופה בהתחזקות ובבניית קשרים חדשים של ערבות הדדית ביני לבינך. והחשוב ביותר נהווה דוגמה לילדים ומודל חיקוי חיובי שיקחו אתם הם לבניית חיים חדשים ומתוקנים.