מי שהכיר מקרוב את אמי ז"ל זכה לפינוקים מהגסטרונומית מספר אחת!
אמא היתה ניצולת שואה, האוכל היווה עבורה מרכז הבית, אבל אצלי משום מה, נוצרה ריאקציה הפוכה. הכבדתי עליה תמיד בדרישות כאלה ואחרות, בניסיון לכוון אותה לתזונה בריאה יותר עבורי. היום,במבט לאחור, אפשר לומר שלרוב היא לא אכזבה. טוב נו, מדי פעם, בתקופות שהייתי צמחוני ורזה מידי לטעמה, "שזרה" בתחבולות בשר בתבשילים בלי שארגיש.
באותן שנים לא נתפס איך ניתן לחיות על עשבים ועדיין להישאר בריאים.
היום כאב לילדים אני יכול להתחבר לדאגה, למרות שבעבר זה הכעיס אותי נורא. מתברר שעלינו לחוות מצבים על בשרנו, כדי שתתפתח בנו יכולת רגשית להבין שההורים בדרכם ניסו לגונן ולשמור עלינו, במטרה שנגדל בריאים וחזקים. זהו טבעו של עולם.
התפוח לא נפל רחוק מהעץ 🙂
אחי שימי (קובי) הפוך ממני. להנאה גסטרונומית נולד🤣. בעוד אני הגחתי לעולם פג עם קשיי אכילה, שימי ינק ברצון ואהב לאכול ללא הפסקה. עבורי אוכל הווה תמיד הכרח, אצל שימי, היה ונשאר עד היום פולחן.
כבר כילד קטן,כשאמא עבדה אחה"צ בחנות המשפחתית, שימי היה שואל אותי "אתה רוצה כריך? אני מכין לעצמי אח"כ לא תקבל״!השבתי תמיד בשלילה.
שימי היה עומל על הכריך כחצי שעה, הופך אותו ליצירת אומנות טעימה ומרהיבה.
בינתיים אצלי מיצי הקיבה היו מתעוררים.
בהכירי את הריטואל, אחרי הפולחן ולפני הארוחה שימי היה נכנס להתפנות. עבורי היתה זו שעת הכושר לה המתנתי והייתי מנצל את המומנטום לגנוב ביס שניים מהכריך.
"שאלתי אותך אם אתה רוצה" למה לקחת לי ביס, הייתי מכין עוד אחד באהבה, למה? הוא היה מתרגז ובצדק! שאלה טובה יש לה כפי הנראה הרבה תשובות… על כך אשתדל לכתוב לכם בפוסט הבא.
מאז ועד היום נמשכתי לאלתור ובישול מהיר. לעומתי אצל שימי הכול מדויק כמו המתכונים של אמא, או לאלה של השפים המתמודדים על הכוכבים הנחשקים במדריך מישלן האדום.
כששימי גדל היה ברור לו ולכולם שישקיע את זמנו ומרצו בעסקי המזון והאפייה. מיד עם שחרורו מהצבא, פתח מסעדה וגייס את אמא לעזרה. אבא שהיה בתחומי המזון הצטרף וסייע גם הוא ואפילו אני בתקופות בין עבודות עזרתי, אך כפי שהבנתם, לא בהנאה גדולה… ☹️
המסעדה הייתה רק תחילת דרכו של אחי המוכשר. הוא רכש את רשת הקונדיטוריות ״גלית״, פיתח והרחיב אותה כשהוא נעזר במתכונים של אמא ומשדרג באמצעותם את העוגות המובילות לטעם ממש ביתי. שימי יצא להתמחויות ולימודים בארץ ובעולם למד משפים מובילים והפך את קונדיטורית ״גלית״ לחוד החנית בתחום האפייה בארץ.
חלום שהתממש – Shimmy Seren homemade
חלום שנולד במוחו של אחי בטיול בהודו, על בית במקום פסטורלי שיהווה מסעדת גורמה לאירועים אינטימיים,קרם עור וגידים.
הניסיון הראשון שהצליח היה – Shimmy Seren homemade – טוסקנה הקטנה בכסלון.
ולאחרונה העסק שודרג ועבר למושב מטע.
נוף הררי קסום, בית מתאים מאוד לאירועים (אפשר להתרשם מהתמונות שצורפו לפוסט) והטעם, ערב כל כך לחיך. הרמונית תבשילים, חלקם ממש כמו בבית אמא, אך את רובם פיתח ומינף לתבשילים במגוון סגנונות כמו: הודי, אירופאי, מזרחי ועוד.
מכל קצוות הגלובוס ועד תבשילים רומניים אותנטיים.
בכל שבועיים נפגשות משפחותינו לארוחת שישי, שומרים בדבקות על החיבור ואחדות המשפחה, כמסורת שהנחילו לנו הורינו היקרים. נהנים לבלות יחד ומטבלים את הקשר במיטב פינוקים כל אחד כמיטב כשרונו ויכולותיו.