אחת הטעויות הכי נפוצות היא לחשוב שלאחר הגירושים יסתיימו כל המורכבויות, הדילמות וחילוקי הדעות ביניכם. כשאתם מתגרשים ויש לכם ילדים, הקשר ביניכם לא באמת מסתיים! הקשר משתנה. זה הדבר הראשון שאתם צריכים להפנים.
לפניכם שנים רבות כהורים לילדים המשותפים. אפשר לחיות אותם בחוסר תקשורת או מלחמות הדדיות כמו לצערי הרבה מאד זוגות גרושים. ואז הנזק הנפשי והצלקות לילדים, בני הזוג ולסובבים יישאו בנפשכם שנים רבות. אפשר גם ללמוד איך להשתנות לטובת הילדים. ללמוד לבנות מערכת קשר כמו משפחה אחת המתנהלת בשני בתים נפרדים. גם אם זאת נראית לכם כרגע משימה בלתי אפשרית.
חוויתי על בשרי, אני יודע כמה רע עושים גירושים של מלחמות לילדים ולשני ההורים. הייתי שמח לעזור לכמה שיותר ילדים לחוות ילדות מאושרת ובגרות מאושרת. מסביב כל כך הרבה גירושים קשים ואני יודע אפשר גם אחרת! הייתי שמח לעזור בשינוי דפוסי חשיבה שליליים והתנהלות שונה בתקשורת כהורים פרודים.
אני מאמין שככל שתעשו טוב אחד לשנייה ולילדים שלכם, גם העולם יהיה טוב יותר.
.
איך עושים זאת?
לא משנה מה הביא אתכם לפרידה. אפשר לשים את הקונפליקט שביניכם בצד ולהתמקד במטרה המשותפת – הילדים שלכם!
כשמגיע משבר, קל יותר לראות מה הצד השני עשה ולמה הוא אשם. הרבה יותר קשה לקחת אחריות על מה שקרה. כאשר אנו מבררים היכן האחריות שלנו, אנו יוצרים שינוי בתפישה התודעתית. בין אם זה במערכת היחסים הנוכחית או את התנהלות במערכות יחסים עתידיות.
לחיות באחריות הורית משותפת זה שינוי של גישה. ממלחמות הדדיות ונתק בתקשורת לשיתופי פעולה. אפשר להתגרש יפה ולהישאר עדיין משפחה. רצוי להתעלות מעל הייאושים כאשר לצד השני קשה, לרתום גם אותו בשינוי הגישה. האשמות הדדיות, אמונות ומחשבות מתוך תודעה שלילית, סביר להניח שיוכיחו לכם שאתם צודקים. אך הם לא יקדמו אתכם למטרה.
כאשר נפתחות אפשרויות נוספות אתם פותחים פתח לדברים חיוביים לקרות, לומדים לקחת אחריות ויוצרים את השינוי בעצמכם.
זכרו, שינוי הוא תהליך
תהליך לוקח זמן.
אל תוותרו לעצמכם על התהליך הזה!