"הפיגוע כאן ליד תחנת השידור". כך נשמע קולה המתנשף של כתבת רדיו גלגל"צ, והמשיכה "אני יוצאת מהאולפן בריצה לכיוון הפצוע לראיין אותו". מילים אלו הובילו אותי להחלטה שהצילה את חיי בדיעבד.
מגיל צעיר לא הייתי מאלה "שנדבקים" לחדשות.
יום שישי בערב כמה שבועות לפני הפיגוע שמענו לפתע קול פיצוץ עז, תוך דקות ערוצי החדשות הוצפו בדיווחים ללא הפוגה הודות פיגוע התאבדות בדולפינריום. לאורך מספר ימים רעייתי לא הייתה מסוגלת להתנתק מהדיווחים. ראיתי את ההשפעה הקשה עליה לחץ, פחד וחרדה. לא יכולתי להושיע פרט להמלצה להתנתק ככל שניתן מדיווחי התקשורת, אך היא נשאבה ללא יכולת להתנתק.
היצמדות אובססיבית לכלי התקשורת מגבירה את המתחים והלחצים. פילוג וניגוד, סכסוך וריב הם מרכיבים שמיד מעוררים תשומת לב. התקשורת מנצלת קשב לרעה ומשקה אותנו באינפורמציה שלילית.
לי לא יעשו את זה!
לפעמים אני מרגיש מתוסכל רוצה שיהיה לי "מכנה משותף" בעיקר עם הילדים, אוחז בשלט מזפזפ ואז שומע איש תקשורת או מרואיין יורה לאוויר את דעותיו. הוא אפילו לא מקשיב לתשובה, לשון מושחזת דוקר את חברי הפאנל להרוויח תהילה ופרסום. גובר על האחרים כדי להראות לכולם כמה הוא חכם וצודק בגישתו. לצערנו, אלה הופכים כותרות וציוצים שנורים כחץ בליבנו ומעוררים מתח וכעסים מיותרים.
מצאתי דרך יצירתית לקרוא ולהתעדכן דרך אתר Ynet. גם כאן קופצות אותן כותרות – חבר כנסת אמר… רצח, אונס, מוות, מחלה, אח"ם נתפס על… או "סלב" גנב… אותן ידיעות שלילית קופצות מול העיניים, למה?!
התקשורת פולשת לחיים שלנו בערוצי טלוויזיה, רדיו, עיתונות, לטלפונים אפילו הודעות אישיות בנייד, אינטרנט לכל מקום. היא משפיע על המחשבות והרגשות ללא מודע.
מחפשים רגע שלווה ומקבלים במקום פחדים, חרדות ולחץ שמובילים / יובילו למחלות בטווח הקצר.
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדווחת שאחד מתוך 3 ישראלים חווה לחץ באופן יומיומי. משרד הבריאות פונה לציבור ברעיונות שיהוו בסיס לכתיבת תכנית לאומית להתמודדות עם לחץ. אני ממליץ.
תתנתקו מתקשורת שלילת היא מרעילה ומטעינה אותנו באנרגיה המובילה לפחד, חרדה לחץ בתת מודע!
בואו נדרוש יחד תקשורת חיובית, תקשורת אינטגרלית הבונה בינינו קשרים טובים. קשרים נכונים המבוססים על כבוד והערכה, ערבות הדדית, הקשבה ואמפתיה במקום אנרגיה שלילית מלחיצה.